Thursday, December 29, 2011

selepas 1 kematian ke kematian yang lain..
aku rs aku smkn kuat @ da lali..
bole terima dgn tenang..
ms oyen mati dlu, mmg aku menangis gila2..
lama jugak nk terima kematian dia..
n 2 hari lepas tu tammy lak mati..
i hv no idea knp dua ekor tu mati..
but, mungkin sbb dorg sllu sgt terjatuh dlm longkang..
hari ni, tobet lak mati..
aku da dpt agak da dr smlm bila tgk keadaan dia..
imau nampak sihat pg td..
tp, keadaan dia smkn teruk ptg ni..
x tau knp tiba2 bdn dia mengeletar..
aku rs dia buasir kot..
asik cirit birit..
google td dgn simptom yg ada pd imau..
mungkin dia ada mslh jangkitan kuman pd paru2 since dia selesema n both her eyes ada byk tahi mata..
if imau bole survive until tomorrow, wil  bring her to vet for check up..
condition imau dgn tobet semakin teruk lepas dorg hilang dr blkg rumah..
ingatkan da kena makan dgn biawak..
rupa2nya ada budak cina ambik dorg..
x tau la sama ada dorg d buli @ apa..
but since then, dorg x mcm dorg yg dlu..
bdn kotor.. bau busuk.. lemah x bmaya..
smga Allah panjangkan usia imau..
smga aku smpt bwk dia ke vet esok..
imau.. please stay strong k..!

adioss..!!

Wednesday, December 28, 2011

setiap hari membazir ms - check email, check groupon, check fb, check blog, tgk movie online..
exam smkn hampir da betty oii~
kena pastikan kali ni x mcm dlu..
remember u hv to pay for every cents u spend on dis later..
make sure its worth it k..

adios..!!

Monday, December 19, 2011

sem 1 hampir ke penghujungnya..
maka, exam jugak smkn hampir..
da hujung2 sem ni, byk lak la assignment besar2 yg d bg..
agak tensen nk kejar due date..
melayan karenah gp member yg pandai ckp jek tp x reti buat..
haish~ menyampah sungguh..
so, agaknyer sbb tensen ni la bermacam pnykt2 ringan yg dtg..
selesema, demam, sakit tekak - teringat 1st day jg exam kt SBPI, Gopeng..
credit to http://www.picturesof.net/pages/100709-175096-271053.html
almost setiap budak ada penyakit2 begitu..
sure they struggle for final - tensen - then dpt la pnykt tsebuut..
hahah~
tggl 1 jek lg assignment yg nk kena hantar dis wek which is database..
db nyer da siap.. cuma nk praktis sql jek..
adoyai~ hopefully la RAM dlm kpla aku ni msh cukop besau utk simpan semuanya..
perlukah start makan kismis smla..??
huhuh~
wish me luck eh everyone~

adios!

Friday, December 9, 2011


oyen almost die~
x bermaya.. x lalu nk angkat kepala..
lapkan badan dia td..
da mula cirit birit..
adakah masanya sudah tiba..??
she's too young to 'go'..
God, please help her..

adios~
sgt bz dgn assignment..
rs nk pecah otak pikir cm ne nk selesaikan begitu byk assignment dlm ms yg singkat..
kuliah tggl 2 minggu sj lg..
then, study wek n after that final exam..
wahhh~ x sangka dowh sem 1 hampir berakhir..
tp, rs takot nk amik exam coz suda sgt lama x duduk d kerusi peperiksaan..
preparation for exam mmg x sempat nk buat apa lah..
kena siapkan assignment dlu coz carry mark nyer quite byk..
tgh bz2 dgn assignment, supervisor lak nk tgk reading for tesis..
oh my life!
aku yg pilih jalan ni, so, kena teruskan sampai akhir..
ajaaa..!!

adios~

Thursday, December 1, 2011


best giler hr ni..
g tgk citer ombak rindu..
wahh.. citer itu mmg sgt seronok..
mngalir airmato den ni ha..
plus.. jmpa budak2 sbpi kt jusco..
haha~ baek toi budak2 neh..
kalo dorg x tego mmg aku x perasan pon dorg itoo~
sbb budak itoo adlh budak pempuan..
kalo budak itoo budak laki, insyaallah kenai kot..
ahah~
berharap dpt jmpa M.N.M.R, tp x do pong..
sob3
eh.. back to d main idea of dis post..
ombak rindu mmg d best la..
citer melayu yg best stakat neh..
layan habes..
silalah tengok ye kawan2..
sy dah..anda bila lg..??

adios~



jam 1.30 pagi..
masih berteleku di hadapan notebook menyiapkan assignment for statistic sambil mendengar lagu2 siti nurhaliza dr album inggerisnya..
ohhh.. sangat hancus!
even aku ni kira mcm peminat fanatik ct jugak la but honestly for dis album mmg x bole blah..
x tau nk salahkan sape..
lagunyer mmg mcm lagu utk penyanyi2 baru yg buat album + ct punyer slang tu x bpe best kot utk lagu inggeris..
so, aku prefer ct nyanyi lagu melayu lah kot..
kalo setakat nk pegi peringkat antarabangsa tu sbb dia nk buat album inggeris, aku rs x relevan la kot..
cuba tgk artis2 korea, rain, wonder girl, snsd, cn blue n etc..
nyanyi lagu bahasa dorg sdri tp, bila smpi NY tjerit2 org panggil dorg..
haha~ itu jek komen utk ct..
sekian terima kasih..

adioss~

Wednesday, November 30, 2011


hati ada campur2..
rs sedey sayu silih berganti..
ini adlh kelemahan aku yg blm dpt di atasi lg..
sgt sng mbentuk 1 strong bonding dgn nue environment bila ada pemangkin..
n bila ms to let go terjadi, sgt2 berat hati ni utk melepaskan..
cehh.. jiwang laks..
well.. yeah, it is wat actually happen to me today..
of course, syndrome pms pon ada kot since due date is around d corner..
but then, d main factor utk ketidaktentuan hati dan perasaan hr ini adlh krna peristiwa2 yg terjadi hr ini..
im gonna mish them..
especial M.N.M.R.. uhuks~
lets bury it inside.. insyaallah, ada rezeki panjang umur kita kan bersua juga nanti..

adios..!!

Saturday, November 26, 2011

heyy..!!
happy nue year everyone..
slmt tahun baru MaalHijrah..
sudahkah anda berdoa utk tahun baru ini..??
smga segala dosa2 yg kita lakukan thn lepas d ampuni Allah..
dan smga hari2 mendatang dpt d lalui dgn penuh bermakna dan di landasan yg di redhai-Nya..
amin~

adios~

Thursday, November 24, 2011

credit to missiondomestication

its a hectic day yesterday..
from Seri Kembangan, 6.40 a.m to Hospital Ipoh, 9.00 a.m then to Gopeng, 1.30 p.m and lastly back home around 6 p.m....
wahhhh~ slmt la condition aku skrg ni x mcm last year..
if not, confirm pengsan suda..
pg ni kena bgn awal lakk nk buat assignment, konon..
tp, mcm biasa la.. bila bgn pg, time mak da bangun..
ada je benda nk diceritakan dgn aku..
sbgi anak yg solehahah aku kena la dgr..
so, cr bhn assignment scra roughly, then buat la kt dewan exam kang kot..!!
hr ni da la ada 3 sesi for physics paper..
sakit la kekakiku dan pepinggangku kena jalan2 dlm dewan yg agak besau itoo~..
tp x pe.. memandangkan budak2 laki kt situ comey2..
aku gagahkan jugak la kaki ini melangkah..
hahaha~

adios..!!

Saturday, November 19, 2011


org2 di sekeliling kadang2 terlalu kejam..
even kamu rs kamu da tak perlukan org itu d 'sisi' kamu, cuba ada sedikit rs belas ehsan..
perlukah kamu kata direct depan dia kamu tidak perlukan dia dgn kata kiasan..?
sedangkan dgn org ini kamu kata kamu akan pertahankannya di depan org itu..?
just put urself in his shoes..how do u feel..??
even he put a smile on his face, but im sure, deep inside dia akan rs kecewa yg teramat..
seolah2 setiap jerit perih, setiap usaha, setiap ms yg di korbankan spjg berada di sisi kamu spt tidak di hargai..
manusia zaman sekarang mmg sgt 'terdidik' dgn sifat kurang menghargai..
semoga kamu tidak menerima naseb yg sama suatu hari nanti..

adios..!!

Thursday, November 17, 2011

kadang-kadang aku jeles tgk org d skeliling aku..
pegi mn2 pon ada geng..
dpt form strong bonding dgn org2 d skelilingnyer..
tp, aku tak..
susah utk aku bina satu hubungan yg rapat dgn org..
contohnyer utk keluar bersama, tgk wayang, makan sama2, g majlis sama2..
x de..
mmg x de..
dr dlu lg..
kalo x dgn kwn2 ms skola, mmg x de la..
kwn ms skola pon bole kira dgn jari bpe kerat jek yg aku bole buat sume aktiviti tu bsama2..
bukan aku sombong, tp, lebey kpda x reti kot..
salah aku kah..??
ustazah azizah ada cakap.. "baiti, bila jumpa org, muka tu jgn dok muncong ja.. sengih sikit.." *dlm lorat utara*
so, dr pernyataan ustazah ni seolah2 mengatakan bahawa aku ni seorang yg sombong..
but ekceli im not..
just dat aku x reti nk ckp dgn org dlu..
tp, bila org tegur aku dlu, aku ok jek.
jd, kpda org2 d luar sana, bila jmpa aku, sila2 lah tegur aku dlu k..

adios~

Wednesday, November 16, 2011

my 1st impression ms dtg skola ni adlh.. bestnyer kalo aku ngajar kt sini..
remember my 1001 wishes, working in a huge building, so, dis consider as huge la kot..
even d other huge building yg aku impikan tu berada d Putrajaya.. heheh~
but, dat is not d main reason nk ngajar kt cn..
i guess d main reason is because of d school culture + d studs attitude..
ngajar budak2 cerdik, seronok kot..
ntah..
apa pon still bersyukur, berada di Seri Kampar pon x kurang hebatnyer..
last dlm daerah, cabarannya sgt berliku2..
daerah yg last dlm negeri,
n negeri yg hampir last dlm negara..
ahah~
please do sumting my dear2 boss d atas2 sana..
ders sumting wrong wit d system or d management in dis area..
teachers' fault, perhaps..??
n dear teacher2 d luar sana..
mari sama2 mengembleng tenaga mcari satu penyelesaian kpd mslh ini..
remember, bersatu kita teguh, bercerai kita roboh..

adios~

kalo korg tanya kt mn2 org dlm dunia ni apa perkara yg paling sinonim dgn pregnancy, kompom jwpn sumer org sama jek yakni, morning sickness dan pertambahan berat badan..
kalau rs menyampah or rs nk mengamuk bilaa 2 perkara ni jd pd korg bila korg pregnant, sila gugurkan kandungan @ amik langkah2 pencegahan mengandung dr awal..
ada paham..??! ke x paham2 lg..??
shengal..!!

adios~


Sunday, November 13, 2011

manusia kadang2 berubah sekelip mata..
baru sekejap dia kata begini, n sekejap kemudian dia kata sebaliknyer..
begitu jugak dgn hati manusia..
hari ni kata x nk, but d next day dia kata nk pulak..
tp tu sume kan keje Tuhan..
x boleh dipersoalkan since Dia lebih mengetahui apa yg terbaik utk kita..
mcm kwn aku yg sorg neh..
he just met with his Mrs. Right..
perkenalan yg singkat, tp cukup utk mbuka hati dia utk menerima semula kehadiran seorg perempuan dlm hatinya..
setiap hari dia semakin bahagia, i guess..
n i hope dat happiness akan kekal selamanya utk dia..
amin..

adios..!

minggu ni mmg bz giler dgn assignment..
sumer nk kena submit by Saturday, 19th Nov 2011..
kalo ikotkn mmg x de mslh la nk setelkn within dis wek since budak da hbs exam..
but, sudd kena jaga SPM @ SBPI gopeng bmula esok..
so, agak terencat jugak la perancangan..
smlm bertungkus lumus dr sesudah subuh hinggat lewat mlm menyetelkan gp asgnmnt for ict in sc edu..
smpi kenduri kawen jiran pon i skip..
da penat2 buat, bila naek atas nk tutup mata rs mcm terover lak buat..
ada yg x sesuai..
tp, otak da x larat da nk ngadap keje tuh..
so, email kt partner suh dia edit lak..
lantak kau la nk delete tang mano pon..
eden da x larat da..
pg ni smbg buat summary for reading 4 lak..
petang nanti ada hi-tea skola kt exelcior..
mmandangkan aku ni bidan terjun, kena urus itu ini di saat akhir..
so, kehadiran aku hr ini amat2 penting..
erkk..! akaun mgk pon x update lg neh..
adoiiii~

adios~


Friday, November 11, 2011

paling pantang betul bila tgh sebuk2 buat keje, org tegur..
rajinnyer.. bole la dpt apc thn depan..
wth..!!
ingat i sebok2 buat keje sbb i nk tunjuk rajin n nk dpt apc jek ke..??
adoyaii~ pemikiran org Melayu mmg sempit giler..!
org buat keje sbb da mmg di amanahkan..
sebok2 dtg waktu yg x sepatutnyer sbb nk make sure sume siap b4 i btugas d luar kwsn..
x nk la nanti tgh2 jaga exam ada org call, err.. cekgu, headcount form 2 sudah siap ke..?? i nk buat tov.. 
i x suke! x suke! x suke! keje cm tu..
bukan sengaja nk siapkn keje last minute..
sila tanya pd org2 yg bkenaan yg telah melewat2kn kerja i k..
n sila tanya pd penyelia kawasan yg tibe2 call i suh jaga spm last minute k..
i malas nk kecoh2..
org suh buat, i buat..
i kn kuli kerajaan jek..
yg menurut perintah..
so, apa yg diperintahkan, kena la buat dgn ikhlas dan jayanyer..
ada faham..??!!
jd, sila jgn nk kecoh2 tegur i rajin x bertempat ek..!

adios..!!

Thursday, November 10, 2011

its been a while..
finally, i kembali ke sini utk bkongsi sstu..
well, nothing much to share at dis moment..
since kesibukan yg melanda dgn lambakan assignment + kerja2 terakhir sbgi guru di SMK Seri Kampar thn ini,  kekurangan ms utk memikirkan tentang yg laen..
oh yeah..
i guess i haven't update yet about my nue status kan..??
haha~ alhamdulillah, mimpi i menjadi nyata..
berkat doa Nadia kt Tanah Suci thn lepas kot..
akhirnya i dpt peluang utk berusaha ke arah menyempurnakan 1 drpd impian hidup i.. thanks a lot Nadia!
even blom sempurna lg impian itu, but since jalannya dah ada, selebihnya kena usaha sendiri..
i skrg bergelar postgrad student @ University of Malaya..
hopefully i dpt habiskan master dlm ms 2 thn ni dgn jayanya.. doakan utk i, ok..!


adios..!!

Wednesday, July 6, 2011

UPDATE - HKL 4 RAI..

telah ke HKL Isnin yg lalu menjalani rawatan RAI pd hr yg sama dan d benarkan pulang pd hr yg sama..
alhamdullilah, semuanya ok2 saja..
kesan rawatan akan kelihatan tidak lama lagi..
next appointment wil be on november..
komplen kt doc pasal kegemukan yg melanda..
dan bertanya "after treatment, sy akan berada dlm keadaan hipo yg bermaksud sy akan mengalami pertambahan berat badan, kan..??"
doc dgn selamba berkata "pertambahan berat sehingga 10kg itu adalah perkara biasa.."
wattt..?? tambah 10kg lg..?? oh tidakkkkkkkkk...!!cm ne nk kawen ni..??
doc boleh kata "u gemukk..?? eh, tak lah.. biasa jek.. mungkin sblm ni u kurus sgt kot, dats y u rasa u sgt gemuk.."
utk pengetahuan doc, sy tidak pernah berada dlm keadaan kurus sangat..
dalam keadaan kurus pon agak jarang..
kurus sedikit sekali jek lepas masuk spital last year..
ni yg rs nk cr pil2 yg berkaitan neh..
mummyyyyy...!!!

adiosss..!!

Saturday, June 18, 2011

CITER MIMPI LAGI..

sorry la ek.. asyik2 citer pasal mimpi jek..
tp, mimpi mlm td mmg agak menyeramkan smpi aku terbangun utk tarik selimut sbb sejuk sgt abah tak tutup aircond lg..
haha~
kali ni bukan nk citer pasal mimpi seram tu, tp, ada 1 bhgn dlm mimpi tu yg aku suke sgt..
dlm mimpi tu tiba2 ada termasuk bhgn keputusan yg aku tunggu2 tu..
alhamdullilah, dlm mimpi tu keputusannya positif, tp dlm mimpi tu la..
realitinya belom tau lg sbb kptsnnya blm kuar lg..
erkk.. harap2 la positif jugok..
amin...
tu jek nk citer menornyer.. ekekeke~

adios!

Friday, June 17, 2011

AM I TOO CHILDISH..??

mak sllu kata, "kamu ni dgn budak2 tinggi lutut pon nak gaduh.."
erkk.. salah ke..??
budak2 tinggi lutut pon org jugak..
nak gadoh kena ikot ketinggian meh..??
yg tu pasal aku gaduh dgn anak sedara aku c nina gemok tuh..
budak tu mmg nk kena sekeh skali skala..
pemalasnyer yg amat.. mintak tolong sikit pon tak bole..
adakah sebab dia pendek dan baru berumur 4 tahun maka aku di larang utk bgaduh dgn dia..??
ahhh.. mana bole..!
***
lupakan pasal nina gemok n mari bercerita ttg budak keling kt skola aku ni..
budak pempuan ni mmg gedik giler..
perasan cantek, tp mmg la dia agak cantek berbanding cik ke' yg laen..
tp, otak campor dgn perangai mmg out..!!
kurang ajar nak mampos..
agaknyer dia tak paham bahasa Melayu kot..
sllu mencabar kesabaran aku..
masuk kelas, baru aku nk mula ngajar dia da bangun, "sorry teacher, buku tertinggal dalam loker, saya pegi angkat skrg teacher.."
hotak hanggg..!!
da tau ada kelas aku hr tu tak reti2 nk g amik sblm masuk kelas..
aku nk mula baru terhegeh2 nk g amik buku..
kelmarin mmg nasib dia kurang baek sbb mood aku mmg spoil habes..
so aku kc dia 2 pilihan, kuar g amik buku jgn masuk kelas dah, @ dok dlm kelas diri atas kerusi..
slps proses nego dia tak berjaya, akhirnya dia kuar kelas amik buku kt loker n then diri tepi pintu..
hahahaahahaha~ padan muke ko..!!
***
blk skola aku mcm biasa citer kt mak la benda2 gini..
nk citer kt saper lg kan wok.. boipren tak dop.. huwaaaaaa~
then, bole aku yg kena blk dgn mak..
statement mak adalh.. "dgn budak skola pon nk gado..? cekgu dgn anak murid sama jek.. mcm budak2"
erkkkk..!! adakah..?? apakah..??

adioss!

Monday, June 13, 2011

KAMOO MUNCUL DLM MIMPI LG..

kali ni bukan my SA lah, tp my beloved Doc Aqasha lak..
walaweh.. mmg rs mcm real lah mimpi tu..
its started with, "ada sakit perut tak..?" soalan dia pd somi syafa tentang anak mereka..
dat day mcm ada karnival kt penang, syafa buat persembahan payung terjun gitu..
hasben syafa pegang anak dorg, hasben syafa shidi laki c vanidah imran..?? hahaha~ mengarut!
then, aku kata, "haaa~ jwb2 soalan doktor tu.."
n he was surprise kot cm ne aku leh tau dia doc.. dia tak perasan aku mula2nya.. sedey!
so aku explain lah cm ne aku kenal dia n finally dia ingat..
aku tanya dia buat apa kt cn, n he said he was invited by his ex-classmate ms skola menengah dlu, n he show me dat lady's bis card..
ada gambar kawan dia kt bis card tu then aku tanya, "ur girlfren..??"
he reply, "no lah, kalo dia gf i da lama i kawen x la i jd bujang terlajak mcm skrg ni.."
aku tgk lg gambo tu, erkk..! x la secantek mn, tembun mcm aku jek.. muahahaha~
"so, r u waiting for her..?" dia geleng kepala..
then, aku dgor lagu Lovin Ice Cream..



aiseukeurimsarang dugeundugeunsangsang
dalkomhan seolleim salsallogadeureo
haengbokhansungan ppajyeodeuneun huimang
dagawa- neukkyeobwa eum- My sweetest love

* aiseukeurimsarang dugeundugeunsangsang
dalkomhan seolleim salsallogadeureo
haengbokhansungan ppajyeodeuneun huimang
dagawa- neukkyeobwa My sweetest love

rararara rararara rarararara.
sangkeumhan orenji syabettheu
sarangseureon neowahamkke
hyanggeutan da gateun bogato
sarangseureon neowahamkke
barameun sallangsallang geunimi misojitne
neukkyeobwayo kkumgateun isungan
sarangui immatchumhajyo

* aiseukeurimsarang dugeundugeunsangsang
dalkomhan seolleim salsallogadeureo
haengbokhansungan ppajyeodeuneun huimang
dagawa- neukkyeobwa My sweetest love

rararararara…
hanseupun neohanip nahanip ipgae misoga hangadeuk
hanseupun neohanip nahanip haengbokhan chueogeul geuryeogayo
dagaoneun haessal- pogeunhame heumppeok
neukkyeobwayo kkumgateun isungan sarange immatchumhajyo

* aiseukeurimsarang dugeundugeunsangsang
dalkomhan seolleim salsallogadeureo
haengbokhansungan ppajyeodeuneun huimang
dagawa neukkyeobwa My sweetest love

sareureungnogeun geudaereul bomyeon sarangeul neukkijyo
if so beautiful sarangeul haebwayo
maeil neowa hamkke! ~~hae!~~~
jogeumdeo dagawajwo

* aiseukeurimsarang dugeundugeunsangsang
dalkomhan seolleim salsallogadeureo
haengbokhansungan ppajyeodeuneun huimang
dagawa neukkyeobwa My sweetest love

rarararararararara…
dagawa neukkyeobwa My sweetest love
bangun! bangun! solat subuh k..
haha~

adios!

Saturday, June 11, 2011

MENYAMPAH..!!

ada sorg kwn i ni, i tau la dia da kurus..
itupun lepas berdiet dan berexercise bermati2an + makan herbal life yg beratus2 hengget tu..
tp, x yah la smpi  nk kutok2 org gemuk lak..
salah ke i gemuk..??
ms dia gemok dlu, i x pernah lak kutuk2 dia kata mcm mak org ke, mak badak ke, mak gajah ke..
sbb..?? sbb i baek.. pandai jaga hati org..

salah ke i gemuk smpi nk kata i ni da mcm mak org..??
kalo i da mcm mak org pon apa mslh'y..??
mmg da patot jd mak org pon, cuma jodoh jek tak smpi lg..
aaaaaaaaaaaaaaaaaaahhhhhhhhhh!!
menyampah..!!

Thursday, June 9, 2011

(+_+)


4 s0me reas0n, i pr0mise myself x nk c0ntact dia dah either c0l, sms @ thru on9. . X faham dgn perangai manusia yg x reti nk reply bila org c0ntact dia. . Its n0t dat i teringin sgt nk kep in t0uch dgn dia but as fren bukankah benda ini n0rmal? X nk c0mment pjg sbb sgt menyampah. . Smga dia berbhga. . ! Adios~

**wil n0t c0ntact him after dis. .

Sunday, June 5, 2011

DING^DONG (@_*)


He sms me. . "awak ada kat mana?". . Just a sh0rt msg but its m0re than enuf to make me happy. . But then i w0nder, 4rm wer he get my number? Wasnt he maried ystrday? Y he sms me? *gosok2 mata* Dang. . !! I'm dreaming. .Y must he apear in my dream? Giler. . !!

Friday, June 3, 2011

(v_v)

tonite, my SA wil b sum1's husband..
another guy who is not meant to be mine..
so sad..
but, i'm happy for him..
may God bless them..
n hopefully i found my mr. right too - soon!
amin..

adioss..!!

MIMPI KAWEN..

aku mimpi aku kawen mlm td..
yg sedeynyer x de sorg pon kawan aku tau aku nk kawen..
even org kampung pon tak tau..
mcm perkahwinan yg x d rancang gitu..
tp, kad kawen aku da tempah 500 keping..
cuma x sempat nk edarkan jek..
pd hr pkahwinan, x ramai org dtg..
pastu yg peliknyer, pengantin lelaki yg dtg tu adalah tunang kawan aku..
credit to - http://malaysia.images.search.yahoo.com/images/view
huwaaaaaaaaa~ apakah maksudnyer..??aku bukan perampas kot..
aku pon tgk la kad kawen yg aku tmph tu, mmg sah laki tu bukan pengantin lelaki yg aku tunggu..
tp, kenapa dia yg dtg..??
kepada kawan aku itu, jgn riso, dlm mimpi aku km x nikah pon..
tunang anda baru dok depan tok kadi aku da meraung2 ckp itu bukan bakal somi aku..
hukhuk~
sengal betol mimpi itooo~

adios..!! MySpace

Saturday, May 28, 2011

MY CHOT SARANG. . ?


Ders a 'namja' dat make me dreams abt w0nderful tings each time i met him @ tink abt him. . By luking at him, i oweys imagine our happy life together as 'shillang' n 'buin'. . H0w we spen our days t0gether wit our kids in our dream h0use. . H0w we raised them til they bcme a succesful pers0n. . Its so perfect n of c0urse its ridicul0us. . I knw its imp0sible for 'us' to b together. . N Dats d use of dreamin aite. . D tings dat u cudnt get in reality, u can oweys hv it in ur dreams. . But, it w0nt last l0ng lah as u ned to wake up 4rm ur dream s0on. . But, its w0rth to try. . Even d hapines is for temporary but its better than never k0t. . So, lets c0ntinue dreamin. . ! Adios~

Wednesday, May 25, 2011

KURUS = CANTIK?


Rs'y mcm pernah tulis pasal ni b4 dis. . Well, is it true Kurus = Cantik? Apa takrifan cantik sbnr'y? Adakah semua org kurus cantek dan yg gem0k sblk'y? Pd i, bila i kurus i sng nk cr bju. . Semua bju2 yg cantik bole muat kt bdn i. . Muka i ttp sama mcm ms i gem0k. . Cume kurang tembam shja. . Org tembam x cantik kah? Tp ada sorg kwn i ni ms dia gem0k, kecantikan'y kurang tserlah, tp bila da kurus, hilang pp tembam'y, dia kelihatan lebih cantik. . Kawen dah p0n. . Jd, utk i mcari psgn hdup i, perlukah i jd kurus utk jd cantik?

Monday, May 23, 2011

I WANT ONE!


L0v dis parsian cat but their price quite expensive. . They c0st ar0und RM1350 each. . Uwaaa~ who ever have dis kind of cat please donate to me 1. . Plz! Plz! Plz! ;(

Tuesday, May 17, 2011

HAPPY TEACHERS DAY~ (4th-Year)


Happy Teachers Day to all teachers out there. . Dis is my 4th year celebrating teachers day. . Ders n0t much diff 4rm previ0us yr. . Just dat dis yr i received 2 presents 4rm my studs, 1 fl0wer 4rm zunaidah n atiqah (2C) n a frame 4rm husna (1B), + 3 studs frm 1B came to me n wish me HTD. . I din expect to get any presents 4rm my studs but i really h0pe dat dey wil at least wish me HTD to sh0w their appreciati0n t0wards me. . But, its just my h0pe lah. . Beside d studs dat i menti0ned ab0ve, ders n0 other studs dat wish me HTD. . H0w sad. . Well, may b i shud reflect myself. . 
Adios~

Monday, May 9, 2011

My marble cake..


Cantik x marble cake i..? Haha~

Thursday, May 5, 2011

MEALS GUY.. CONFIRMED..!

finally, I've found out who the meals guy is..
shud i thank him for d meals or shud i just ignore since its oredy too late for that..??
well..  _________???

adios..!!

Wednesday, May 4, 2011

KAMPUNG BANJIR..

pagi ni hujan turun mencurah2 lg..
walaupun x selebat mana, tp x berhenti2 dr semalam..
mak andak telefon mlm td bg tau rumah opah masuk air..
dr hari ahad lepas masa kami blk kg lg air da bertakung kt luar rumah..
sbb hujan lebat hari tu..
smpi smlm air tak surut2 sbb hujan x berhenti2..
so, pg ni lepas hantar mak pegi kerja aku n adik akan bergegas ke kg untuk hantar kunci keta pak cik blk [sbb cu bwk kunci keta tu..] n sekaligus teros mengalihkan keta pak cik ke depan rumah mak cik lamah..
dr hari ahad lg kereta tu tayarnya da terendam dlm air..
risau air naik tinggi lagi, rosak lak keta tu..
adoyaiiii~

adios..!!

Tuesday, May 3, 2011

:: L.O.V.E ::

Don't let someone become priority in your life,
when you are just an option in their life..  
Relationships work best when they are balanced.. 
***
baru dapat berita pasal 2 colleague i yg putus chenta..
yg sorg tu nk bertunang dis comin june, n the other one dengarnya nk kawen hujung thn ni..
kesian mereka..
dats all i can say..
zaman skrg ni susah nk cari lelaki yg baek n yg bole d jadikan calon suami..
1 dalam 1000 or million, perhaps..
mungkin ada hikmahnyer d sebalik apa yg terjadi..
bak kata cekgu shukri td, "kadang2 Allah turunkan hujan, sebab nak bagi pelangi.."
jadi, bersabarlah n redha dengan ketentuanNya..
semoga pelangi yang dinantikan dan dijanjikan itu akan tiba juga suatu hari nanti..
insyaallah..